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1.Imagem marcado/desmarcadoBRENNER, E. A.; BECCHI, L. C.; BARBOSA, L. R. Efeito da temperatura no parasitismo de Cleruchoides noackae em ovos de Thaumastocoris peregrinus. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 15., 2016, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. p. 49. Resumo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBRENNER, E. A.; BARBOSA, L. R.; RODRIGUES, A. P. Privação de alimento em Cleruchoides noackae (Hymenoptera: Mymaridae) e parasitismo de ovos de Thaumastocoris peregrinus (Heteroptera: Thaumastocoridae). In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 16., 2017, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2017. p. 28. (Embrapa Florestas. Documentos, 307).

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3.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, L. R.; RODRIGUES, A. P.; JUNQUEIRA, L. R.; BRENNER, E. A.; FOERSTER, L. A.; WILCKEN, C. F. Storing immature fase of Cleruchoides noackae Lin & Huber (Hymenoptera: Mymaridae) at 5°C. In: IUFRO WORKING PARTY 7.02.13 MEETING, 1., 2018, Punta del Este. Improving forest health on commercial plantations: book of abstracts. [S.l.]: IUFRO, [2018]. p. 50.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, A. P.; BRENNER, E. A.; MAIA, J. N.; SOUZA, L. N. de; BECCHI, L. K.; WILCKEN, C. F.; BARBOSA, L. R. Desenvolvimento e parasitismo de Cleruchoides noackae (Hymenoptera: Mymaridae) com diferentes alimentos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 26.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 9., 2016, Maceió. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2016. p. 471.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  13/03/2018
Data da última atualização:  16/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FOGACA, F. H. dos S.; SOARES, C.; OLIVEIRA, M.; ALVES, R. N.; MAULVAULT, A. L.; BARBOSA, V. L.; ANACLETO, P.; MAGALHAES, J. A.; BANDARRA, N. M.; RAMALHOSA, M. J.; MORAIS, S.; MARQUES, A.
Afiliação:  FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; CRISTINA SOARES; MARTA OLIVEIRA; RICARDO N. ALVES; ANA L. MAULVAULT; VERA L. BARBOSA; PATRÍCIA ANACLETO; JOAO AVELAR MAGALHAES, CPAMN; NARCISA M. BANDARRA; MARIA JOÃO RAMALHOSA; SIMONE MORAIS; ANTÓNIO MARQUES.
Título:  Polycyclic aromatic hydrocarbons bioaccessibility in seafood: Culinary practices effects on dietary exposure.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Environmental Research, v. 164, p. 165-172, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.envres.2018.02.013
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to determine the effect of culinary practices on the contamination level and bioaccessibility of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in seafood. The selected farmed seafood species (marine shrimp, clams and seaweed) were commercially available in Portugal. The mean concentrations of PAHs varied between 0.23 and 51.8 μg kg-1, with the lowest value being observed in raw shrimp and the highest in dried seaweed. The number of compounds detected in seaweed and clams (naphthalene, acenaphthene, fluorene, phenanthrene, benzo(b)fluoranthene and benzo(j)fluoranthene) were higher than in shrimp (fluorene and pyrene).
Palavras-Chave:  Bioaccessibility; Bioacessibilidade; Digestão in vitro; Frutos do mar; Seafood.
Thesaurus NAL:  in vitro digestion.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN32081 - 1UPCAP - DD
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